BlueControl от Hoya

Всички LCD/LED компютърни и телевизионни екрани, смартфони, таблети и GPS устройства излъчват синя светлина, още позната като високо енергийна светлина част от видимия спектър. С постоянното подобряване на тези екрани се увеличават и емисиите на синя светлина. Макар, че синята светлина е природен феномен, тъй като присъства в дневната светлина и ни помага да останем будни, но при превишени нива може да има вреден ефект и да причини очни раздразнения и умора.

От рано сутрин, до късно вечер използваме всякакви видове електронни устройства, както на работа, така и за забавление – лаптопи, таблети ,смартфони, телевизия. Повечето от тези устройства използваме на близко разстояние и очите ни са изложени на светлината, излъчена от екраните им. Освен това, погледът ни трябва постоянно да преминава през различни изображения, текст или поредица от движещи се образи.
Проучване показва, че повече от 1/3-та от хората участвали в него, прекарват от 4 до 6 часа на ден в употреба на електронни устройства, докато 14% достигат между 10 и 12 часа дневно. Ето защо не е учудващо, че все повече и повече се оплакват от:

  • Зачервени и раздразнени очи
  • Сухота в очите
  • Замъглено зрение
  • Умора
  • Болка в гърба, врата и раменете
  • Главоболия


Покритието BlueControl на Hoya неутрализира синята светлина, излъчвана от дигиталните екрани, предотвратявайки напрежението и умората. Допълнителни предимства са намаляването на отблясъците и богатият контраст. Това поддържа очите в по-добро състояние, като предоставя по-комфортно и спокойно зрение, както и естествено възприемане на цветовете.

BlueControl – първото покритие от висок клас на Hoya, разработено за оптимално разрешаване на дискомфорта, който изпитват голяма група потребители, използващи дигитални устройства.

Предлага се в комбинация с ненадминатото по качество антирефлексно покритие – Hi-Vision LongLife. Слоевете на това покритие са до 7 пъти по-устойчиви на драскотини в сравнение със стандартните.


83% от потребителите изпитват дискомфорт при употреба на дигитални устройства.
Уверете се сами в разликата.
Сподели: